Hier vindt u nieuws van de Lerende Regio Arnhem.

Taste their future 31 januari 2019

Geplaatst op: 7 februari 2019

Op 31 januari 2019 vond voor de 1e keer een bijeenkomst plaats in het kader van kennismaking van mentoren van het vo met het mbo in de regio.

Het betreft hier een pilot, van de decanen uit de LRA.

Ongeveer 20 mentoren en directieleden van onze vmbo’s kregen een uitleg van de bestuursleden/directieleden van RijnIJssel, Helicon, Astrum College en Aeres. Vervolgens werden de gasten in busjes vervoerd naar een mbo locatie om daar nader kennis te maken.

Het geheel werd vooraf gegaan door een gezellige lunch.

Het doel van het project is om de mentoren van de leerlingen die volgend jaar naar het mbo gaan, te laten kennis maken met het toekomstige onderwijsveld. We hopen daarmee te bereiken dat de mentoren nog mbeter advies kunnen geven in het LOB proces van de leerling.

De bijeenkomst was een succes en de werkgroep buigt zich over een voortzetting in de komende jaren.

Lees meer

Scholenmarkt MBO 20 en 21 november 2018

Geplaatst op: 23 augustus 2018

Ook dit jaar is de Scholenmarkt Arnhem een succes gebleken. Op dinsdag 20 en woensdag 21 november hebben wij zo’n 3700 bezoekers mogen verwelkomen op het Olympus College in Arnhem.

Dinsdagavond konden leerlingen vervolgopleidingen in de richtingen Zorg en Welzijn en Groen ontdekken. Op woensdagavond waren de richtingen Economie en Techniek aan de beurt. De diverse ROC’s in de regio hebben een groot aantal workshops verzorgd waar leerlingen een beeld konden krijgen van de opleidingen op de verschillende niveau’s. Ook waren er een groot aantal opleidingen en bedrijven die met een stand aanwezig waren op de markt in de aula. Zij konden hier hun informatie aan leerlingen en ouders verstrekken.

Ondanks de grote opkomst zijn beide avonden prima verlopen en kijken wij terug op twee zeer geslaagde avonden. Het bewijst voor ons weer dat de Scholenmarkt voorziet in een grote behoefte van leerlingen en ouders die op zoek zijn naar de ideale opleiding!

Lees meer