Nieuws - Lerende Regio Arnhem

Nieuws

Hier vindt u nieuws van de Lerende Regio Arnhem.

Aanmelden traject: Met perspectief van havo 4 naar mbo

Als je niet verder wilt of kunt op de havo en je een ‘plan B’ wilt maken, heb je de mogelijkheid je binnen dit traject te oriënteren op de verschillende opleidingen binnen het mbo.
Het doel van het traject is dat je een beeld krijgt van het mbo en dat je weet welke opleiding je zou willen doen op het moment dat je besluit naar het mbo te gaan.

Het traject ziet er als volgt uit:

Voorlichting

In dit filmpje, klik HIER, zie je hoe het traject eruit ziet en vertellen studenten over hun ervaringen in de overstap van havo 4 naar mbo.

Aanmelding
Wil je deelnemen aan het traject? Meld je dan aan voor 22 april via het online formulier : aanmelden traject “met perspectief van havo 4 naar mbo”

Laat ook aan je decaan en mentor weten dat je je hebt aangemeld.

Traject
Na je aanmelding krijg je vanaf 1 april een uitnodiging voor een gesprek op locatie met een van de studie- en loopbaanadviseurs van Rijn IJssel of Astrum college. Ouder(s)/verzorger(s) zijn hierbij ook welkom. In dit gesprek maken we kennis met elkaar, vertellen we je meer over de inhoud van het traject en bekijken we samen of het passend voor je is. Als jij en je adviseur besluiten dat je gaat deelnemen, volgt er een individueel traject. Hierin maak je opdrachten en zijn er in principe nog twee vervolggesprekken. Het traject wordt afgesloten voor 31 mei.
Je decaan en mentor worden geïnformeerd over de aanmelding en over het verloop van het traject.

Heb je vragen over het traject? Neem dan contact op met je decaan of stel ze aan mij!

Namens het projectteam ’Met perspectief van havo 4 naar mbo’
Sanne van Deelen (s.v.deelen@rijnijssel.nl)

MBO-oriëntatiedagen

In week 10 en 11 vinden de MBO-oriëntatiedagen plaats.

Zorg dat je er bij bent! Want speciaal voor jou als derdejaars VO leerling, organiseert de Lerende regio Arnhem de oriëntatiedagen voor het mbo. Van maandag 7 maart t/m vrijdag 18 maart ben je van harte welkom op een van de vele mbo-opleiding in jouw regio. Je kunt dan kennis maken met de school, de docenten, de lessen en de sfeer.

Check bij je mentor of decaan hoe je je kunt inschrijven.

Meld je aan voor een open dag

Via de onderstaande links kun je je aanmelden voor een open dag op één van onze MBO-scholen in de regio.

Aeres MBO Velp

Astrum College

Rijnijssel

Yuverta