Leerlingen - Lerende Regio Arnhem

Leerlingen

Handige links voor (toekomstige) studenten

Oriënteren op je vervolgopleiding, wat heb je daar allemaal voor nodig?

Kijk eens bij de onderstaande links!

KiesMBO

KiesMBO is dé mbo-portal voor studie- en beroepskeuze. KiesMBO.nl toont jongeren, hun ouders en docenten hoe het mbo werkt, de talloze mogelijkheden die het mbo biedt en helpt bij het maken van een goede keuze voor een mooie toekomst.

Voor jongeren, hun ouders en scholen

Hoe werkt het mbo? Welke beroepen vind ik interessant en uit welke opleidingen kan ik dan kiezen? Hoe groot is de kans op stage, leerbaan en werk? Waar kan ik een open dag bezoeken? De jongere die zelfstandig of samen met zijn ouders Kiesmbo.nl verkent, vindt antwoord op deze en andere vragen. Ook voor docenten en decanen is Kiesmbo.nl een waardevolle tool, bijvoorbeeld ter ondersteuning van de lessen loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB).

Klik hier om naar kiesmbo.nl te gaan

 

S-BB

Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan. En bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Daarvoor staat Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

In een gezonde arbeidsmarkt spelen beroepsonderwijs, georganiseerd bedrijfsleven en partners continu op elkaar in. SBB erkent en begeleidt leerbedrijven. In elke regio en sector werken we aan voldoende stages en leerbanen, ook in het buitenland. Van vmbo-leerling tot mbo-student, van werkende tot werkzoekende: samen met onze partners helpen we elk talent op weg en beschikken bedrijven nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben.

Klik hier om naar de website van SBB te gaan

Dit is MBO

Ditismbo.nl is een informatieve website met allerlei weetjes over het mbo onderwijs. Wist je bijvoorbeeld dat zo’n 40% van de Nederlandse beroepsbevolking ooit een mbo-diploma heeft behaald? Bijna 500.000 studenten worden opgeleid door ruim 36.000 docenten en instructeurs naar één van de 500+ beroepen in allerlei sectoren. Met Dit is mbo maken mbo-studenten en -docenten duidelijk hoe leuk én belangrijk het mbo is.

Op deze website vind je interessante stageverhalen, filmpjes, skillswedstrijden en internationale avonturen in het mbo.

Klik hier om naar de website van ditismbo.nl te gaan

Stagemarkt

Stage is een belangrijk onderdeel van een mbo-opleiding. Daarom bestaat stagemarkt.nl. Hier vind je alle informatie over stages, leerbanen en erkende leerbedrijven voor het mbo. Ben je op zoek naar een stage,  of wil je weten of een bepaald bedrijf erkend is als stagebedrijf dan ben je hier aan het goede adres.

Vul een zoekterm in en je krijgt altijd bedrijven als resultaat. Je kan vooraf aangeven of je zoekt met een opleidingsterm of dat je zoekt op een bedrijfsnaam georiënteerde zoekterm.

Klik hier om naar stagemarkt.nl te gaan.